Upplands Väsby växer så det knakar

Upplands Väsby kommun tog hem priset “Bästa tillväxt 2016”. Priset delas ut till den kommun där näringslivet haft den bästa tillväxten det senaste året och delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna. Upplands Väsby är en kommun som arbetar medvetet med att förbättra möjligheterna för företag att frodas och växa. Företagen som väljer att etablera sig här ska trivas och utvecklas, säger kommunens politiker. Då blir det fler arbetstillfällen lokalt och det ger bra möjligheter för kommunens invånare att hitta jobb. Eftersom kommunen ligger i Stockholmsområdet så finns det också stora möjligheter att knyta band och samarbeta med andra företag.

Inte första gången

Upplands Väsby bäst på tillväxt igen. Det är nämligen inte första gången Upplands Väsby tar hem priset. Förra året kom Upplands Väsby “bara” tvåa, men åren 2008, 2009 och 2013 var detta kommunen med den bästa tillväxten. Hur kommer det sig då att det är just Upplands Väsby som tar hem priset år efter år? Kommunen och näringslivet har ett nära samarbete och försöker skapa ett av landets bästa företagsklimat. Bland annat så uppmanas man, direkt man kommer in på Upplands Väsbys hemsida, att kontakta NyföretagarCentrum om man funderar på att starta eget företag. Av dem kan man få stöd och goda råd inför starten.

Varför Upplands Väsby?

Upplands Väsby är ju inte den enda kommunen där näringsliv och kommun samarbetar för utveckling. Hur kommer det sig då att det är just Upplands Väsby som vinner tillväxtpriset år efter år? En del av svaret finns i stadens placering, mitt på E4:an mellan Stockholm och Arlanda. Här ligger också Infra City; ett växande område med bland annat hotell, affärscentrum, lekland, gym, hamburgerrestaurang, flera bygghandlar, bilprovning och angränsande industriområde och brandstation. Nyligen har dessutom ett av Sveriges största Bauhaus-varuhus slagit sig ner i Infra City, väl synligt från E4:an. Du kan hitta i stort sett allt du kan tänkas behöva där.